Betoncentrale – Bouw en fabricage dagsilo

TME begint met de bouw van de betoncentrale voor Betonson

Bouw betoncentrale
Eindelijk is het dan begonnen, de bouw van de betoncentrale voor Betonson te Kampen. De afgelopen twee maanden is ons team van engineers en constructeurs druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de bouw van de betoncentrale, (Lees meer over de eerste aankondiging)) heeft ons zusterbedrijf Tosec het plaatwerk en constructiewerk toegeleverd en deze week is het dan eindelijk zover! Onze monteurs zijn begonnen met de bouw van de betoncentrale in Kampen.

Montage dagsilo betoncentrale

Na een voorbereiding van twee maanden zijn onze monteurs op maandag 9 juli begonnen met de montage van de betoncentrale. Het eerste grote constructiedeel dat gemonteerd wordt is de dagsilo. Met behulp van een kraan werken onze monteurs van binnenuit aan de dagsilo, die als functie heeft om de toevoer van verschillende bulkgoederen gescheiden te laten verlopen. De dagsilo is een belangrijk onderdeel van de betoncentrale. In deze silo worden de bulkgoederen veelal via een transportband in verschillende compartimenten gestort. Hierdoor kunnen verschillende typen beton geproduceerd worden. De afgelopen dagen hebben onze monteurs hard gewerkt en het resultaat is al duidelijk zichtbaar. De dagsilo ziet er met zijn +/- 8 meter hoogte imposant uit, maar valt in het niet bij de hoogte van de betoncentrale zelf. Deze zal uiteindelijk meer dan 30 meter hoog worden.

Dagsilo betoncentrale

Fundering betoncentrale

Minstens zo belangrijk voor de bouw van een betoncentrale is de fundering. Hoog vanuit de kraan is het oppervlak van de betoncentrale goed zichtbaar. Op deze fundering wordt de komende maanden verder gebouwd aan de betoncentrale voor Betonson.

Betoncentrale bezoeken!?

Wilt u meer weten over de bouw van onze betoncentrales? Aanstaande zaterdag (14 juli 2012) stelt Betoncentrale Emmen haar deuren open voor iedereen die interesse heeft in de betonsector. Dit biedt u gelijk de gelegenheid om te zien hoe TME haar betoncentrales engineert en monteert.

TME is uw partner voor alle onderdelen van betoncentrales en asfaltcentrales, maar ook voor montage, renovatie en onderhoud

Betoncentrale Fundering