Betoncentrale – Dagsilo, constructie en betonmenger

Betoncentrale Betonson – Maand 1: Constructie en betoncentrale onderdelen

Een maand geleden zijn wij begonnen met de bouw van de betoncentrale voor Betonson. Het is inmiddels drie weken geleden dat wij het vorige bericht hebben geplaatst over de bouw van de betoncentrale. U begrijpt; er is veel gebeurd in de tussentijd. Onze monteurs werken elke dag hard aan de betoncentrale, zodat deze volgens de planning opgeleverd kan worden. Op onze website kunt u elke dag meekijken naar de bouw van de betoncentrale via de webcam en naar de archiefbeelden van de betoncentrale.

Op 19 juli is het werk aan de dagsilo afgerond, het hekwerk en alle onderdelen van de dagsilo zijn bevestigd en zodra de constructie voor de betoncentrale klaar is zal deze omhoog worden gehesen. Op 20 juli beginnen onze monteurs met de bouw van de constructie voor de betoncentrale. In deze constructie worden de dagsilo, betonmenger en alle andere machines voor de betoncentrale geplaatst. Na één dag werk is al duidelijk te zien hoe snel onze monteurs werken. Om 7 uur s’ochtends moeten de constructies nog binnenkomen en op vrijdagmiddag om 17:00 staat een groot deel van de constructie al bevestigd op zijn fundering. De “betoncentrale” is dan al ruim 16 meter hoog.

Betonmenger

De constructie waar de betoncentrale in gebouwd gaat worden is rond 25 juli klaar. Vanaf dit moment kunnen de belangrijke onderdelen om beton te maken geplaatst gaan worden.

De betonmenger voor de betoncentrale wordt op donderdagmiddag 26 juli tussen 14:00 en 15:00 uur naar boven getakeld. In deze week wordt ook het andere toebehoren voor de betonmenger gemonteerd, zoals trechters, beplating en elektriciteit. Net voor het weekend is alles af, zodat maandag met een mooie klus begonnen kan worden.

Plaatsing dagsilo

De plaatsing van de dagsilo vind plaats op maandag 1 augustus. Nu alles op de onderste verdieping van de betoncentrale klaar is, kan de volgende verdieping op de constructie van de betoncentrale geplaatst worden. Staat deze op de foto om 8 uur nog links onder in beeld op de grond, nog geen uur later hangt deze al bovenin de constructie. Omstreeks 11 uur is de kraan alweer klaar en hangt de dagsilo stevig gemonteerd boven in de betoncentrale. Links van de constructie zijn goed de bevestigingsbalken voor de trappen en railingen van de betoncentrale te zien.

Bovenop de dagsilo van de betoncentrale wappert de vlag van TME, want we zijn nog niet klaar. In de komende weken werken we verder aan de beplating van de betoncentrale, installatie van de trappen, voorraadsilo’s, transportbanden en verdere installatie van de betoncentrale.