Preventief onderhoud en robotisering in de asfaltindustrie

Tosec Machinebouw & Engineering, TME BV levert klantspecifieke machines voor asfaltcentrales, vanaf de voordosering tot en met de schoorstenen. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de kennisontwikkeling van het onderhoud van asfaltcentrales en energiezuinig produceren. Omdat de droogtrommel een wezenlijke rol speelt in het energieverbruik is ook deze tot speerpunt verheven.

Preventief Onderhoud

Het familiebedrijf is zich volop aan het ontwikkelen. “Wij zijn in staat om energieverbruik, draaiuren en alle relevante onderhoudsgegevens van een nieuwe of bestaande installatie te monitoren. In combinatie met periodieke onderhoudsbeurten kunnen we stilstandtijden en de daarmee gepaarde kosten minimaliseren. ”

Robotisering

TME heeft een sprong in het diepe genomen en zich gepositioneerd als systeem integrator van robots. “We zijn in de asfalt en aanverwante industrieën zoals bijvoorbeeld recycling- of sorteerinstallaties op zoek naar toepassingen waar repeterend menselijk handelen, goedkoper, sneller en efficiënter uitgevoerd kan worden door middel van robots. Ook taken waarbij het zicht en aanraking noodzakelijk zijn kunnen door geavanceerde detectieapparatuur en de regeltechniek uitstekend uitgevoerd worden door robots.