TME bouwt in recordtempo betoncentrale Betonson

Kampen, 13 augustus 2012
TME, het nieuwe zusterbedrijf van Tosec, bouwt deze zomerweken aan een betoncentrale voor Betonson, fabrikant van betonnen vloersystemen. Begin mei kreeg TME de opdracht van Betonson. De betoncentrale wordt in een recordtijd neergezet, want begin oktober moet de centrale operationeel zijn.

Betonson (onderdeel van Van Nieuwpoort) is een producent van vloersystemen die een tweede fabriek aan het bouwen is op het terrein in Kampen. De betoncentrale van TME zal de betonmortel maken voor deze nieuwe vloerenfabriek. Het project wordt van ontwerp tot montage in eigen beheer uitgevoerd door TME. Belangstellenden kunnen de vorderingen bekijken op de blog of op de webcam.

Dagsilo

Eind juli was de dagsilo en de ondersteuningsconstructie van de betoncentrale gereed. De ondersteuningsconstructie is voorzien van vloerplaten. Vervolgens zijn alle zware en grote delen van de betoncentrale op de ondersteuningsconstructie geplaatst. Hiertoe behoorde de menger, cement-, water- en granulaatweger, de watertank en de elektrokast. Op 1 augustus is de dagsilo met een 300 tons kraan op de ondersteuningsconstructie gehesen en bevestigd.

Op vrijdag 20 juli was duidelijk te zien hoe snel de bouw verloopt. Om 07.00 uur s’ochtends moesten de constructiedelen van de ondersteuningsconstructie nog binnenkomen en om 17.00 uur staat een groot deel van de constructie al bevestigd op de fundering. De betoncentrale was toen al ruim 16 meter hoog.

Bovenop de dagsilo van de betoncentrale wappert de vlag van TME, want het bedrijf is nog niet klaar. Deze maand werkt het bedrijf verder aan de beplating van de betoncentrale, installatie van de trappen, voorraadsilo’s, transportbanden en de verdere installatie van de betoncentrale.

500 ton

De betoncentrale is uiteindelijk 30 meter hoog, heeft een dagbunker van 500 ton, vier cementsilo’s van 100 ton en een kubel die de betonmortel van de betoncentrale naar de fabriek transporteert. Zowel de kubel als de menger zijn uitgerust met een automatisch reinigingsysteem.

Betoncentrale Betonson

Het volledige nieuwsbericht is ook te lezen op de website van Vraag en Aanbod