TME en Mennens werken samen aan covertent voor Offshore Wind Farm

TME is benaderd voor het ontwerp en de bouw van een covertent. De covertent wordt gebruikt om het tussenstuk op de fundatie (transition piece op de monopile) van de offshore windturbine af te schermen. De covertent moest bestand zijn tegen hoge windkrachten en zo eenvoudig mogelijk op en af te bouwen zijn. Nog een belangrijke eis was dat de covertent in zeer korte tijd geleverd moest worden.

TME heeft een ingenieus buizenframe systeem ontworpen waarover een tentzeil gespannen wordt met behulp van spanbanden. MEt het ontwerp onder de arm is TME op zoek gegaan naar een betrouwbare leverancier voor het tentzeil van de covertent. De keuze is op Mennens gevallen omdat Mennens bekend is met de vereisten in de offshore sector en omdat Mennens aan de korte levertijden kon voldoen.

In zeer korte tijd is een prototype gebouwd waarbij Mennens goed heeft meegedacht en geholpen. De covertent is op een mock-up transition piece naar volle tevredenheid getest en beoordeeld. De covertent paste goed op de flens en de canvas hoes was mooi strak gespannen.

TME, een werktuigbouwkundig ingenieursbureau & machinebouwer, heeft in recordtijd een groot aantal covertents tijdig en naar volle tevredenheid geleverd mede door de slagvaardigheid van Mennens.

Artikel met dank aan Mennens Magazine

Covertent Windmolen